Over ons

In onze gemeente Voorne aan Zee stimuleren wij kinderen hun creatief vermogen, verbeeldingskracht en vindingrijkheid te ontwikkelen.

Met Cultuur op School bieden we een gestructureerd cultuureducatief aanbod voor de groepen 1 t/m 8 (en vergelijkbare groepen in het speciaal onderwijs). Daarnaast kent het voortgezet onderwijs een talentontwikkelingsprogramma.

Wie?

Stichting Kunst en Cultuur BRES, scholen in Voorne aan Zee en cultuuraanbieders vormen samen Cultuur op School.

Samen maken we het mogelijk…

Samen maken wij mogelijk dat alle leerlingen in het basisonderwijs minstens twee keer in hun schoolcarrière in contact komen met verschillende kunstdisciplines:

Podiumkunsten, Film, Dans, Muziek, Literatuur, Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Audiovisuele kunsten en nieuwe media…

Van KijkKunst (Kunstgebouw / Kijken), KunstFusie (Doen), Erfgoedspoor (Erfgoed) en Muziek op School en Voortgezet Onderwijs is het aanbod op deze site te vinden.

Elk jaar voor de zomer worden de leerlingenaantallen geïnventariseerd en wordt het programma van het totale cultuurmenu voor het nieuwe schooljaar gepresenteerd. Aan het begin van het schooljaar zijn de roosters te vinden in Planned Culture (en voor Kijken: op de website van Kunstgebouw).

Waarom?

In een wereld die snel verandert, wordt steeds meer van mensen gevraagd.

De schooltijd is een oefentuin waar je op deze wereld wordt voorbereid. Naast reken- en taalonderwijs zijn 21e-eeuwse vaardigheden als creativiteit, communicatie, samenwerken, probleemoplossend en kritisch denken steeds belangrijker geworden. Kunsteducatie help het jonge brein om deze vaardigheden te ontwikkelen. Via kunsttaal leer je daarbij je eigen ideeën en gevoelens vorm te geven.

“Voor kinderen in de groei van hun brein is het fantastisch om naast het normale programma kunst en cultuur aangereikt te krijgen”,
… vertelt hersenprofessor Erik Scherder over het belang van cultuureducatie in deze video.

In beeld

Onze partners