Voortgezet onderwijs

Leerlingen in het voortgezet onderwijs in de gemeente Voorne aan Zee stimuleren we middels talentontwikkeling.

Ook na de basisschool is het belangrijk in contact te komen met kunst en cultuur. 

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, de LKCA, vertelt: ‘Kunst en cultuur kunnen voor jongeren bijdragen aan een positiever zelfbeeld, sociale vaardigheden, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, doorzettings- en concentratievermogen en een sterker sociaal netwerk’. 

Eén van de manieren is jongeren te helpen hun creatieve en podiumtalenten te ontwikkelen. Dat doen wij middels het project ‘Op Maat Gemaakt’.

Op Maat Gemaakt

Met Op Maat Gemaakt beleven de leerlingen de wereld van het theater in zijn totaliteit. Ze bezoeken een theatervoorstelling en krijgen vervolgens workshops aangeboden in drama, creatief schrijven, zang of dans. Dit wordt gedaan in samenwerking met de lokale groep cultuurmakers van Taylor Made Productions.

Wie van hen dat wil, kan zich vervolgens opgeven voor het vervolgtraject waarin ze zelf een kleine voorstelling schrijven, regisseren en uitvoeren.

FAQ

Een vraag? Misschien staat het antwoord hier! Zo niet, stel je vraag via het contact formulier.

Waar kan ik als docent meer informatie krijgen?

Neem voor informatie over lessen talentontwikkeling voor de klassen van het voortgezet onderwijs contact op met Stichting Kunst en Cultuur BRES. Dat kan via onderstaand contactformulier.

Taylor Made Productions is een stichting opgericht door Brandon Taylor uit Hellevoetsluis, met als doel een bijdrage te leveren aan de kunst- en cultuursector, maar ook aan de persoonlijke groei van jongeren. Lees meer op de website.

Contactformulier

Stel via dit formulier je vragen over cultuur op school.

Geef bij het onderwerp aan over welk onderdeel je vraag gaat.