Muziek op school

Structureel muziek onderwijs op basisscholen, want muziek = taal!

Muziek op school

Muziek op school is een samenwerking tussen Muziek met Klasse(n) (MMK) en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Muziek op school werkt samen met ZangExpress.

Met Muziek op school kunnen basisscholen in Voorne aan Zee structureel muziekonderwijs inzetten. Kinderen leren een muziekinstrument te bespelen en gaan samen muziek maken.

Muziek op school biedt maatwerk voor iedere school. Echter zijn er een aantal speerpunten:

  •  Licentie ZangExpress voor het hele schooljaar, met eventueel extra begeleiding in de groepen;
  • Instrumentale lessen van de externe vakleerkrachten;
  • Extra aandacht voor muziek tijdens de Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen, Kindermuziekweek en (indien van toepassing) het Songfestival;
  • Een feestelijke en muzikale afsluiting van het schooljaar middels een eindejaarsoptreden, waar de kinderen kunnen laten zien wat ze het afgelopen schooljaar hebben geleerd op muzikaal gebied.

 

Sfeerfoto's

FAQ

Een vraag? Misschien staat het antwoord hier! Zo niet, stel je vraag via het contact formulier.

Wie zit er achter de lessen van Muziek op school?

Muziek op school is een samenwerking tussen Muziek met Klasse(n) (MMK) en Team Jeugd & Educatie van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. MMK is een stichting met als missie zoveel mogelijk kinderen samen een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te laten maken. 

Middels de digitale methode ‘De ZangExpress’ komen via het digibord de leukste liedjes, lessen en energizers de klas binnen om taalbevordering te stimuleren. 

Voor vragen neem je contact op met Daphne Hermans-van Nieuwenhuijzen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta via daphne@lerenenlezen.nl of 06-11072502. Dat kan ook via onderstaand contactformulier!

Contactformulier

Stel via dit formulier je vragen over cultuur op school.

Geef bij het onderwerp aan over welk onderdeel je vraag gaat.